Çelik Kapı Temizliği
Çelik Kapı Temizliği

Çelik Kapı ve Çerçevelerin Temizliği

Pandemi ile birlikte çelik kapı temizliği kritik hale geldi. Bu durum, temas ettiğimiz noktaları azaltmayı ve temizlik ihtiyacının önemini arttırdı. Kapı ve cam gibi aksesuarlarda, bir leke veya iz yokken bunların temiz olduğu kanısı oluşur. Kapı kolu veya camının en çok dokunulan bölgeler olduğu düşünüldüğünde bu varsayım kısmen doğrudur. Ancak, bu yüzeylerde kapsamlı ve derinlemesine temizliğe ihtiyaç vardır.  Bu yazıda çelik kapılar ve çerçevelere odaklanarak, temizlik önerilerinde bulunacağız. Çelik kapılar boyalı ve paslanmaz çelik yüzeyli. olurlar. Bu yüzeylerin her birinin bakımı farklıdır ve bazı kimyasallar cilaya zararlıdır. Piyasada çok çeşitli endüstriyel veya ev tipi temizlik ürünü vardır. Ürününüze zarar gelmemesi bakımından temizlik ürününün ambalaj uyarılarını dikkatli incelemenizi öneririz.

Boyalı Çelik Kapı ve Kasalar

Boya, çelik kapılar ve çerçevelerde kullanılan en yaygın kaplama türüdür. Seyreltilebilen tip sıvı ağartıcılar boyalı çelik kapıların temizliğinde kullanılabilirler. Bu ağartıcılar, virüs, bakterileri ve diğer mikroorganizmaları sterilize eden içeriklere sahiptir. Eğer bu türde bir temizlik maddesi kullanıyorsanız, boyalı çelik kapılar üzerinde boyaya zararı olmayan (test edilen) kimyasallar tercih etmenizde fayda var. Aksi takdirde kapının boyası zarar görür.

Paslanmaz Çelik Kapı ve Kasalar

Paslanmaya dayanıklı çelik malzemenin yüzeyinde bir krom oksit tabaka oluşur. Bunun sonucunda çelik korozyon direncine sahip olur. Bu koruyucu tabakanın oluşması için havadaki oksijenin çelikteki kromla reaksiyona girmesi gerekir. Bu nedenle, çelik yüzeyindeki kir ve diğer malzemelerin temizlenmesi gerekir. Aksi takdirde oksijen kromla reaksiyona giremez ve koruyucu tabaka oluşmaz.

Paslanmaz çelik, doğru malzemeler kullanıldığında temizlik için uygun bir malzemedir. Ilık su ve deterjan iyi bir temizleyicidir. Parmak izleri, kapı açma ve kapatma sırasında oluşur. Bu izlerin giderilmesinde cam temizleme spreyi püskürtülmüş yumuşak bir bez kullanabilirsiniz.

paslanmaz çelik kapıların temizliğinde, temizleyici içeriği önemlidir. Paslanmaz çeliği temizlerken, ağartıcı gibi asitliği veya klorürü yüksek aşındırıcı temizleyicilerden kaçınılmalı. Ağartıcı gibi asitliği veya klorürü yüksek aşındırıcı temizleyiciler paslanmaz çelik temizliğinde kullanılmamalıdır. Bununla birlikte, piyasada aseton, metil alkol veya mineral ispirto içerenler de dahil olmak üzere kullanılabilecek birçok organik solvent ürünü bulunmaktadır. Paslanmaz çeliği dezenfekte etmek için yüzeye ince bir izopropil (alkolü) püskürtüp biraz bekledikten sonra temiz ve yumuşak bir bezle yüzey silinebilir.

Paslanmaz çelik kapılar temizlik sırasında sıcak suyla durulanır ve kurulama uygulanır. Bununla birlikte parlaklık sağlamak için kuru yumuşak bir havluyla parlatma uygulayabilirsiniz.

Yanlış Temizlemenin Olumsuz Etkileri

Bazı sert kimyasallar, boyalı çelik kapının parlaklığını bozar. Paslanmaz çelik kapılarda ise parlaklığın matlaşması ve paslanmaz çelik tabakayı sağlayan koruyucu film zarar görmesi muhtemeldir. Temizlikte kullanılan madde ve bu maddeyi silmek için kullanılan malzemeler önemlidir. Çünkü, pürüzlü malzemeler yüzeyi çizer ve yüzeye gömülen parçacıklar bırakarak paslanmaya neden olur. Bu paslanma sonucu kapınızın ömrü azalır.

Temiz Kapı Mutlu Kapıdır

Kapılar, bir binalardaki yüzey alanlarında ciddi bir pay alırlar. Bu nedenle kapılarınızı ve çerçevelerinizi temiz tutmak, genel tesis bakımında çok önemlidir. Düzenli temizlik, yalnızca yolcular, ziyaretçiler ve müşteriler için hoş bir alan sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda gerekli rötuş veya tamir miktarını azaltırken kapılarınızın ve çerçevelerinizin ömrünü uzatacaktır.